Zou ik dat nou wel doen?

Daar zit ik dan. Achter mijn laptop te werken aan mijn eigen website, visitekaartjes zijn besteld en volgende week zit ik bij de Kamer van Koophandel. Whaaaa! Waar ben ik mee bezig? Kan ik dit wel? Het wordt vast helemaal niks…

Jullie hebben ongetwijfeld ook weleens van zulke gedachten gehad wanneer je op het punt staat iets nieuws en spannends te doen. Maar ondanks die gedachten, doe ik het gewoon. ‘Be afraid and do it anyway’, de lijfspreuk van één van mijn lievelingsmensen. Die popte vanochtend op in mijn gedachten. Ik ga het gewoon doen.

Het begon eigenlijk met de tekening van de naakte vrouw. Een tekening die ik op een zonnige dag maakte. Ontspannen met de benen opgekruld op de loungebank, een glas vlierbloesemsiroop ernaast en fluitende vogels die de muziek uit de JBL aanvulden. De tekening plaatste ik op social media en plots kwam de vraag of ik haar niet wilde verkopen.

Wauw, wat een eer. En zo gebeurde het. Zij ging naar Zwolle waar ze nu op de kast staat te pronken. Daarna vloog de ijsvogel naar Groningen en nu zit ik hier, met opdrachten voor kerstkaarten en verzoeken voor tekeningen. Hoe geweldig kan het lopen?

Naast illustraties, tekeningen en schilderijen, ben ik ook begonnen met zakelijk tekenen. Niet alleen het zelf toepassen van deze geweldige ‘tool’, maar ook probeer ik anderen te enthousiasmeren tijdens workshops. Daarover later meer….